JEJMS

think twice, that's my only advice

Repetera mera!

Kategori: Allmänt

Delar med mig av en uppfriskande bild av mitt nattduksbord i hopp om att få liiiite napp när jag fiskar efter medlidande..

Sinne..!

Kategori: Allmänt

Jag får sinne på det här! På att bo vägg i vägg med en arbetsplats. Det körs maskiner, det borras och det bankas. Jag vet inte för mitt liv hur jag ska hinna med de närmaste 3 dagarna och vill bara att de ska vara förbi. Låt det bli söndag kväll när jag tar en te på terassen med utsikt över östersjön, med vetskapen om att jag väcks av klockan på måndag och inte av nån maskin från h-vetet. Att jag kan läsa om orsaksanalyser och korrelationsberäkningar och faktiskt höra vad jag tänker. GAAH!

37 grader i skuggan

Kategori: Allmänt

Hemma i Svea rike igen. Borta bra men hemma bäst. Valet av Egypten var för min del främst grundat på solgarantin efter väderfloppen som faktiskt tog plats i Turkiet förra årret. Och vädret kunde man ju inte klaga på, vi hade väl en lite sämre dag när tempen var nere på bara 30 grader!! Kände mig turistigare än på länge vilket är på gott och ont. För första gången ville jag bara ha semsester, övriga erfarenheter av resor som jag gjort har motivationen legat i att resa, att bli berest.

Nu välkomnar jag våren och sommaren på riktigt, men vare sig jag vill eller inte ska Pedagogik B först avslutas. Två enorma tentor väntar mig inom en alldeles för snar framtid och jag avskyr det. Genom uppsatsen som även är i full gång har jag kommit in i skrivandet och skulle hellre lämnat in två större paper istället för de här hemska 8timmarstentorna..!

På söndag går "flyttlasset" till Tott. I ren och skär stress igår när vi klev i land kastade vi oss in i lägenheten packade upp resväskan och tömde skrubben så nu ska bara köket och hallen tömmas. Ja, och så ska jag förutse mitt behov av mitt matriella liv 3 veckor framåt så att det kommer med ner till Tott.

Sätter på en till kanna kaffe så jag kan ploga igenom den sista litteraturen inför nästa veckas tenta, sen stängningsskiftet på jobbet så tar jag morgondagen imorgon.

Första... Andra... Tredje... SÅLD!

Kategori: Allmänt

Jag har sålt min baby! Efter fem finfina år tillsammans har jag och världens finaste Ford Mondeo kört skilda vägar. Efter att han tagit emot hästsparkar hostat sönder en katalysator, rullat fram och tillbaka på gotland med en liten rackarns tur till Hultsfred har jag tagit Adjö. Nu ska han bo i Väte med en ny kvinnlig ägare. Må du rulla i all oändlighet PLC 086, Amen!

Återkommande paradox..

Kategori: Allmänt

Det är ju faktiskt precis vad det är. Hur kan det komma sig att vårens dagar springer iväg så mycket fortare än höstens när dagarna faktiskt är flera timmar längre i förhållande till höstdagarna? Det är en paradox, och den återkommer varje år.

Vi är inne i april och det känns som att vårterminen just drog igång. Måndag var det B-uppsats på schemat och det gick bra, jag ansvarade för bakgrunden och är skapligt nöjd med de tre sidorna jag fick ihop. Igår och idag har jag haft rekryterings-dagar och det har gått mindre bra. Tragglar med världens trögaste antologikapitel, och ser inte relevansen i bedömning ur ett historskit perspektiv. Vad har dagens bedömningstekniker med läroplaner i Kina på 1200-talet att göra??

Om en vecka sitter jag i en solstol och bränner fläsk, UNDERBAAART!! Jag har lärt mig att hur mycket jag än funderar och planerar blir aldrig sommaren som jag tänkt mig, tänker därför inte ta ut något i förskott men det blir la bra ändå.