JEJMS

think twice, that's my only advice

Live and let live

Kategori: Allmänt

Praktikant-Jessica. Jag försöker mata in uttrycket VFU, försöker och ger upp. Försöker igen efter skrämsel från skolan, ger upp igen. Omfamna praktikantuttrycket, vare sig du vill eller inte. Har lite hemlängtan efter Bogegatan, tycker bara jag är inne och vänder lite ibland. Sakta har ett hem tagit form i en lägenhet tre trappor upp. I helgen ska det tamigsjutton målas i vardagsrummet med. Utgång är INTE ett alternativ, basta!
 
I övrigt har Näs Street Family fått sig ett litet tillskott. Johannes och Amanda har alltså lyckats fabrikera nåt av det mest välskapta av spädbarn jag skådat på bild. Alicia heter hon. Gullstjärten. Hon skulle ju i och för sig kunna vara så makabert söt på bilderna för att Amanda photoshopat bilderna innan utlämning. Det är ju fullt trovärdigt. Jag menar, en har ju hört att det här med att vara spädbarnsförälder är lite av en dans på rosor. Mycket dötid, och alldeles för mycket sömn. De äter ju bara typ en gång i veckan eller nåt sånt. Ja, jo, finns helt klart en möjlighet att de gröna vårtorna har suddats bort från fotona. Kan inte vänta mig annat förrän jag sett henne med egna ögon..

Jinkx, det finns väl inte?

Kategori: Allmänt

Asså det går för jävla bra här. Hur moderna organisationer fungerar. Så heter boken. Det smattrar om fingrarna så som jag antecknar. Antingen är det för att jag så desperat, vill hitta och lära mig kopplingarna till verkligheten. Vara smart på VFU:n. Eller så är det för att jag tycker det här är så galet intressant. Organisationsutveckling, organisationsförändring, jag dör vad coolt sånt är!

Ikväll åker jag på jobb. Osäkert när jag går av. Egentligen på fredag men jag kommer bli tillfrågad att stanna över helgen och jag kommer inte lyckas att tacka nej. Jag är sämst på att tacka nej. Så ja, inte osäkert då, går av på måndag. Hoppas att någon form av VFU bakas in i dom här dagarna. Men det här är hemligt! Skulle universitet få veta skulle jag få smisk. Inte arbeta på din VFU-plats, aja baja! Bara lära. Lära, lära, lära.

Nu ska jag återgå till mitt superintensiva lärande. Såvida jag inte jinxat det...

Livet som pensionär

Kategori: Allmänt

- Åh, idag är det måndag, Gud så skönt! Jag HATAR helger..
- Varför då?
- För på helgen sänds inte Karlavagnen.

Ingen rubrik idag

Kategori: Allmänt

Stress är också bra i lagom mängd. Jaaa, lagom, lagom, lagom. Lagom kan aldrig vara dåligt. Imorgon är det deadline, klockan 17. Jag har snaaart två sidor. Den enda anvisningen är MAX 5, så jag tänker att jag tar det lite försiktigt och satsar på kvalitet framför kvantitet. Min fantasiversion av mig själv hade varit klar typ igår eller förra veckan för all del. Hon hade läst in sig på litteraturen inför nästa delmoment. Sett till att ligga före så hon kunde handla klappar och njuta av advent som hon tycker så mycket om. Mitt verkliga jag tycker också mycket om advent för den delen. Hon tycker advent är T-rex av mysfaktor. Men hon ligger inte före. Hon ligger alltid lite efter. Inte till den grad att hon inte får ihop NÅGOT i slutändan men tillräckligt för att hon större delen av året löper högre risk för hjärt- och kärlsjukdomar än vad som är rimligt för en kvinna i sina bästa år. Men vad gjorde hon utan en deadline?

Förövrigt har världens mörka sida visat sig igen. Det finns inga ord eller meningsuppbyggnader som inte låter fel eller bara är så vidrigt klyschiga så man mår illa. Jag ger mig därför inte in på någon utläggning. I slutändan kan ingen missta sig på essensen i det hela. Världen fick 14 år av Albin sen var det slut. Vila i frid.