JEJMS

think twice, that's my only advice

Varför är det sista rycket alltid det tyngsta?

Kategori:

Öka takten sista kvarten. Sista kursen, sen sommaruppehåll. Jag kommer mig inte för. Det är knappt så ångesten infinner sig heller. Kan inte bara någon annan göra det åt mig? Bara för den här gången. En liten laboration, den har jag faktiskt börjat med. En kanske inte så liten tentamen. Ska in 9/6, tänkte att jag kanske kunde få in båda runt 4-5/6. Det kan väl gå eller? Jag vill ligga i solen och lyssna på podcasts, jag vill städa, jag vill njuta av att vara ledig och jag vill åka tillbaka till karlsö och kräkas på sömnbristen. Jag vill inte vara student nu. Det är så otroligt ovärt att vara det såhär års..! Hufifanassåblää!

Fotmassage?

Kategori:

Hemma på sofflocket efter en knapp vecka på stora karlsö. Fötterna dööör, vi jobbar åtminstone 17 timmar i streck per dag, det känns främst i fötterna. I fredags började det krypa upp i ryggen på mig oxå. Sover gör man åtminstone i 5 timmar innan det är dags för ett nytt 17-timmars. Ljuva tider! Ja men faktiskt, för vi har så jeeevla kewl under tiden. Varva-ner-stunden i soffan skrattar vi så vi gråter och nästan kissar ner oss (har även hänt att vi dreglat, motoriken och självkontrollen har en tendens att domna bort här..) av alla tabbar och felsägningar vi lyckats med. Jag har underbara, starka, energiska, intelligenta och skickliga kvinnor till arbetsgivare! Fred ut.

Pinsamt, Konspiration och BytaJobb

Kategori: Allmänt

Nej jag är inget Eurovision/melodifestivalen-fan, MEEEN min mamma lever för't, så mer eller mindre uppdaterad är jag alltid.. Hur som, Danmark vann. När vann vi senast, innan Loreen 2012? 1999 med Charlotte Nilsson, alltså var Sverige värdland 2000, vilka vann då? Olsen Brothers för Danmark, slump eller konspiration?! Va?!
 
Vidare till svt:s reporter live från Köpenhamn. Vad säger ni frågar hon på danska till ett par locals. De berättar att det är omvälvande, obeskrivligt och framförallt oväntat. De upprepar att det var oväntat (till saken hör att jag uppfattar detta och jag är makalöst dålig på att förstå danska). Reportern ställer nästa fråga; Var det väntat? 
HAHAHAHAHAH! Pinligt, som jag skulle tippa att det heter på danska.. Om du är SÅ dålig på språket ställ inte dina intervjufrågor på det, resultatet blir lätt en totalt onåbar ribba, så du vet. 
 
Om man skulle ta och söka som nöjesjournalist på svt och lägga ner det här med betvet..

Vampyrism

Kategori: Allmänt

För ett tag sedan bad jag Johanna om tips på bra serier, hon tipsade om diverse vampyrserier. Jag tog hennes råd och tittade. Den fiktiva bilden av vad en vampyr är skiljer lite men inte mycket emellan de olika produktionerna som hittills skapats. Det diskuteras ganska genomgående om en mänsklighet. En vampyr är inte mänsklig, men besitter ändå en form av mänsklighet. I VPD vinklas den mer eller mindre som en knapp som kan slås på av vampyren själv. Vampyrerna tenderar då att stänga av mänskligheten och därmed känslorna när känslorna blir för svåra att hantera. Ett överflöd av skuld eller sorg till exempel. Det där är så makalöst bekant för mig, även om det inte är lika markant så tror jag att människor gör så. Jag gör nog så i den mån jag förmågar. När man bara inte orkar längre, då slår man bort det, tar det inte till sig. När sedan vampyren slår på sin mänsklighet igen, inser de att det bara var en form av fusk. Känslorna finns kvar och är många gånger värre för allt som blivit fel när mänsklighet och känslor inte var med i bilden. Den inspirationen känns som tagen ur människor och psykologisk forskning. En vampyr är summan av det bästa och det värsta i människan. 

Kört fast..?

Kategori: Allmänt

Började googla "kört fast...", lustigt nog var googles första förslag: kört fast i livet. Tryckte enter. Texter och artiklar om stress andra relaterade onda ting i dagens samhälle. Vardagliga saker som orsakar männsikor ont. Såg en dokumentär för någon vecka sedan, fyra kvinnor, en som hade "allt": man, barn och karriär. De andra tre hade valt bort en komponent. Det hela spelade på lyckan och vilken roll de tre komponenterna har i den. Det var fint. Jag tror normen stressar många, den stressar mig, skönt att få en insyn i icke-normen.
 
Men jag, jag har kört fast här, på jejms.blogg.se. Att publicera några rader var riktigt terpeutiskt för några månader sedan. Nu är det läskigt. Checkar ut lite från mitt inre. Bara ett tag. Tänker att jag bara ska vara. Sen kan jag checka in och titta efter förändringar.