JEJMS

think twice, that's my only advice

Chup

Kategori: Allmänt

Hade en sån fruktansvärt bra tanke nu när jag var ute och gick med hunden. En sådan där självupplysande idé. En sån som man tänker att det där får jag ta och skriva på bloggen så att jag aldrig glömmer. Så att jag kan gå tillbaka och läsa och påminna mig om insynen i mig själv. Men sen skriver jag, läser, analyserar, reflekterar och ångrar mig. Det var nog inte jag ändå, det var inte den jag är, och inte heller den jag vill vara. Ibland måste man tänka både en och två gånger. Kanske till och med tre..

civilkurage

Kategori: Allmänt

Igår gick Kristian Gidlund bort. Gidlund gjorde det. Det som samhället så ihärdigt och envetet motarbetar dagligen, varje timme, varje minut. Han bröt sig in. Han berörde. Nyhetsinslagen om världens misär flimrar förbi, massan skjuter bort. Vill inte veta, vill inte tänka, det skulle krossa individen att släppa in all ondska. Men Gidlund slank in bland svenskarna. Gled in med sin berättelse, med sin vardag, med sin parasit. Idag sörjer Sverige, en hel nation, idag sörjer vi Kristian Gidlund.

Jag kommer, jag är nästan där!

Kategori: Allmänt

Nu du, framtiden, nu kommer jag.

Att presentera sig, säga: Hej, jag läser till beteendevetare... Och få svaret: Ja just det! Jag behöver en beteendevetare. Det är så jävla befriande så jag kan inte sluta studsa, upp och ner fram och tillbaka. Mina kursare vet precis vad jag menar i det här läget. Att bli ifrågasatt vad det i hela friden är man blir egentligen. Ja, men vad kan du jobba med? Att på ett fint sätt utan att det blir en roman försöka beskriva att the sky is the limit i stora drag. Att det är vad det låter som, och att förvirringen orsakas av bredden inte relevansen.

Annika hade en lång predikan för mig och Emma i Härnösand förra veckan. Vi pimplade lite vin och jag och Emma råkade avslöja vår innersta oro om att vi inte hade någon tillhörighet på arbetsmarknaden. Annika råkade brusa upp fast på ett omtänksamt vis. NEJ, sluta tryck ner er själva och er kompetens. Oavsett vad ni känner er redo för att utföra på en arbetsplats på egen hand är ni otroligt värdefulla. Ni sitter på 180 HÖGSKOLEPOÄNG! En KANDIDATEXAMEN, en PROGRAMSTÄMPEL! Ni kan! Och det ni inte kan det lär ni er. Alla behöver en upplärning på ett nytt jobb. Alla.

Annikas ord har dånat i mitt huvud under tiden som jag funderat på min VFU, hur jag måste framhålla att det här är en bra deal för Dom. Att Jag kan göra nytta för Dom under min tid i deras organisation.

Jag är inte längre spiggens motsvarighet bland fiskarna på arbetsmarknaden. Jag har kompetens, jag har en utbildning, en universitetsutbildning. Ja, eller snart har jag det...

Så nu du, framtiden, nu kommer jag. Idylliskt springer jag emot dig. Framåt. På en äng. I slowmotion. Glansigt hår med felfritt fall studsar på mina axlar. Fast jag ser ju professionell ut. Solen värmer... Ja ni fattar ;)

Psst!

Kategori: Allmänt

Idol är inte vad det en gång var.. Regnet kom. Helt okej. Har kallat solen för skräckboll den senaste månaden. Jag känner inte så för solen i vanliga fall, men huvudvärk och sömnbrist har varit mitt andra namn och då känns skräckbollens bländande ljus som fasan själv. Skallvärken börjar dock släppa och sömnbristen likaså, så det är ju bra! 

I helgen dog min allroundknapp. Den fastnade så röstkommandot hoppade igång hela tiden. I söndags när jag vaknade var den bara död. Ibland tar telefonen en skärmdump när jag använder lås-knappen så den får väl kontakt lite sporadiskt men inte på mitt initiativ. Min kamerarulle är ju verkligen berikad! 

Varför har jag telefonskräck? Tycker aldrig jag vänjer mig! Inte när jag måste vara jag. Att svara på en jobbtelefon är då inget problem, men att vara bara Jessica är som att... ..TA PÅ EN SPINDEL! Känn på den du. Får hoppas att jag vaknar med nyfunnen styrka imorrn när Telefonsamtalet måste ske.. 

Away from home

Kategori: Allmänt

Torsdag vecka 37. Om 20 min går min buss mot Stockholm efter en campusvecka i Härnösand. Det är nästan 1 och ett halvt år sedan jag var här sist så det var lite sådär halvpirrigt som det var i början. Bara jag klev av bussen sköljdes jag av lättnad. JAG HITTAR JU HÄR! Bodde på ett nytt vandrarhem men jag HITTAR ju här så vad gjorde det? Jag har skrattat så tårarna sprutat, jag har processat information och blivit förberedd på det som komma skall. Ja Gud bevars NU kan terminen börja..

Its complicated

Kategori: Allmänt

Hemma. Idag var det back to reality. Kaos, dels på grund av mina alldeles för höga ambitioner. Efter en trög morgon följd av en katastrof-timme lade jag ner. Tog en promenad, packade ihop och åkte hem till bogegatan, jag och Mio. Bokade en tvättid, somnade på soffan. Tvättade, handlade, packade upp. Nu ligger vi i varsin soffa. Hunden sover, jag ser film. Terminen får börja imorgon istället.