JEJMS

think twice, that's my only advice

MORGONSTUND HAR GULD I MUN

Kategori: Allmänt

Nej inte dagens morgonstund. Världen ville inte sluta snurra och kräkreflexen var nära. Såhär sju timmar senare känns det dock mycket bättre. Jenterna har åkt efter en dag i sanna bakfylleanda, duschen är besökt och efter lite plockande hittade jag lägenheten under allt bråte. Nu ska ägna en minut eller två åt Minne och Metod.
 
PS. Aj lööööövv mina nya markeringspennor. Snacka om vardagslyx. DS
 

Lila före rött

Kategori: Allmänt

Idag. Nu. Äntligen. Äntligen fick jag nöjet att brygga kaffe på löfbergs lila. Joel fick nåt infall förra veckan och tyckte vi kunde pröva något annat och köpte hem gevalia. Men nu är det du och jag löfbergs, du och jag och psykologiboken <3

Different name Different game

Kategori:

Emotion eller känsla kan inte liknas med sinnesstämning eller humör. De två är två vitt skilda psykologiska processer. Jo man tackar JA.

Hunger games

Kategori: Allmänt

Såg Hunger Games härom kvällen. Lustigt vad man ser på världen, människors beteende och till och med filmer annorlunda efterhand som man utökar sina psykologiska kunskaper. Gillade filmen starkt iaf. En bra film är när eftertexten rullar och lusten faller på att bara playa om den igen, helt klart!
 
Idag står MOTIVATION, EMOTION och INTELLIGENCE på schemat. Tre kapitel borde jag klara innan sängläget ikväll. Rätt skönt när Joel har träning oxå då kan jag vara lite hårdare mot mig själv istället för att segna ihop i soffan med honom.
 
Igår hade jag det sista upplärnings-skiftet med den nya tjejen. Hon känns inte alls så färdigbakad som jag hade tänkt att hon skulle vara. Omständigheterna under upplärningen har dock inte varit helt optimala heller. Det segaste av allt är att jag får börja om från början om en dryg månad när hon åker till Australien. Men då går det nog bättre för fina Emma som ska läras upp. Det blir KEWL!
 
Nu åter till Atkinsons and Hilgaards introduction to psychology..
 

Kräk och vel..

Kategori: Allmänt

Nu har jag skrubbat den sista mattan efter nattens kräkningar. Vad är grejen med hundar som ska tugga i sig en halv tennisboll för att senare på natten tömma ALLT maginnehåll? Och framförallt vad är grejen med hundar när de prompt ska kräkas på en matta, 3 gånger!!?
 
I helgen är det P-vård, vilket är kul egentligen men jag velar än. Jag har jobbat helg 5 veckor i rad och nu är jag ledig hela helgen, suget att då spendera lördagkvällen med jobbet är väl nästintill obefintligt egentligen. Men jag vet inte, har mer eller mindre lovat. Och det blir ju kul, men jag vet inte. Mest av allt behöver jag plugga, mina ambitioner innan terminstart flög iväg och jag har halkat efter SOM VANLIGT.. Mindfulness finnes inte här för jag fantiserar om löning och den 5 oktober då jag kan ta nya tag med ny delkurs och hålla jämna steg. You wish, James, you wish..
 
Min trogna läsarkrets som för övrigt kan räknas på en hand kunde inte heller bemöda sig med att kommentera vad de ser i tant-bilden, jag accepterar faktum. I'm ALL alone in the dark.
 
BRAFINTTACKHEJJHEJ

Upp och ner..

Kategori: Allmänt

UVI tredje gången inom loppet av två veckor, living the dream!! Fick en ny variant av antibiotika på mitt senaste recept för att undvika resistans, de verkar dock inte fungera på samma sätt som mina gamla så tror att det senaste UVI-regnet beror på att jag slutat kuren för tidigt. Så tredje gången gilt ska jag fortsätta extra länge för att vara på den säkra sidan så att säga..
 
Läser om kroppens sensorer och hjärnans tekniker för vidare perception. Himla intressant men får lite panik när inte min hjärna agerar efter normen. Boken är fylld av diverse ambivalenta bilder som föreställer två olika bilder beroende på hjärnans perception. Oftast kan man se båda varianter åtminstone efter att man läst efter vad mer som kan finnas. Men en bild var extra knepig. Den föreställer en ung dam OCH en gammal tant och jag kunde bara se damen. Läste att de flesta såg tanten först och efter en stund såg damen men jag kunde inte hitta tant-jäveln rent ut sagt! Fruktansvärt frusterande. Hittade henne för en stund sedan (efter att ha "letat" i två dar!). Sjukt luddigt. Tappar bort henne hela tiden. Är jag ointelleigent och trögtänkt eller? Måste utsätta min omgivning för bilden och sedan dra en statistisk slutsats helt enkelt...
 
 
Nå vad ser du??

Skitteknik.

Kategori: Allmänt

Jag saknar FirstClass, eller FC som Emma brukar säga eller Tjelvar som man innerst inne vill säga. Jag saknar det och avskyr Moodle. Skitteknik.

Trosor och kalsonger.

Kategori: Allmänt

Palla tystnad. Nä det gör jag inte så har alltid radio i bakgrunden när jag läser men under nyheterna blev jag en aningens störd i mitt läsande. "Trosor och kalsonger orsakde problematik under omhändertagandet av latriner under sommarens peace and love-festival". Tydligen har folk slängt sina "underbyxor" i latrintunnan när de suttit på skithus. Hu, stackars jävlar..

Back on track..

Kategori: Allmänt

Jahapp på't igen såattsäga..! Min studiemetod förblir densamma, två timmar in på dagen tittar jag ut genom fönstret och tänker för mig själv att jag ska ta ögonen från boken och fundera på vad jag läst. Reflektera för att öka min förståelse. Sen tänker man på annat och helt plötsligt har man tagit en paus framför tvn eller så var man akut tvungen att plocka ur diskmaskinen. Oslagbar studieteknik helt enkelt!!