JEJMS

think twice, that's my only advice

En LIVSläxa

Kategori: Allmänt

Precis hemkommen från worket. Laddat med kaffe tända ljus och musik. Nu ska uppsatsen färdigställas och revideras innan 00.00, imorgon jobb till 16.00 sen sudret och nyårsfirande. En läxa har jag lärt mig (detta gäller i skrivande stund, ett år framåt har jag troligtvis glömt läxan..) och det är att inte dra på mig en massa jobb över jul och nyår samtidigt som det ska pluggas, tentas och firas, BASTA!

Hoppet är ute för 2012

Kategori: Allmänt

Det senaste året det vill säga 2011, har jag med jämna mellanrum spottat och svurit över att jag inte hittar någon tejp, jag har ett tydligt minne av att jag köpt ett 3-pack men det har inte tyckts finnas i lägenheten vi kallar hem. MEN 1:a advent i år rotade jag fram den lilla jullådan med gardiner, några tomtar, dukar och adventsljusstakar och se DÄR, jag hade tydligen bedömt att någon tejp behöver vi inte förrän det är dags att slå in julklappar. Jaja frid och fröjd. Tills idag när jag skulle slå in de allra sista klapparna och tejprullen jag lade i julklappskassen den 1:a advent TAR SLUT. Men jag har ju två till.... Ja jo, men var har jag lagt dom då??! JAG BLIR JU BARA SÅ TRÖTT.

Min nya KOMPIS!!

Kategori: Allmänt

Hunden har kommit in i en sån där period när hon fäller så sjukliga mängder med päls. Jag borstar henne vareviga dag men det tar liksom inte slut!! Hon borde vara naken för länge sen men nej hon ser ut som vanligt och snuskiga pälsbollar samlar upp sig i alla hörn. Funderar nästan på att spara det jag får ihop efter ca 3 minuters borstning och bygga en ny kompis...

Utveckling

Kategori: Allmänt

Jag satt här djupt försjunken i böckerna och musikhjälpen när jag hörde Mios små tassisar komma smygande, medvetet eller inte påminde hon mig om att det var nog dags att rasta henne. När jag konverserade med henne i mitt Mio-tonläge började jag fundera på vad jag brukade kalla henne när hon var liten och inte alltför rumsren. Skithund... nä... snoop dog... njaaaa...snoop doggy dog...mjaaa...DOGGE DOGGESKITOO, så var det ja!

Det slog mig vad chockad jag var över allt jobb med en hundvalp, vilka problem jag hade med kväljningarna jag fick varje gång jag skulle plocka upp bajs, hur många gånger om dagen jag torkade kiss. Knappast något jag tänkte på då men jag blev ju faktiskt en erfarenhet rikare.

Förbättring, tillväxt, mognande, framåtskridande, framsteg, förkovran, progress, evolution, uppsving, utveckling kan ske på många olika sätt men den sker i alla fall.

Akademiker to be

Kategori: Allmänt

Sjukt! I två timmar sju minuter och 43 sekunder satt jag vid köksbordet uppkopplad på skype och diskuterade begrepp med delar av min studiegrupp. Ord som habitus, fält, kulturkapital, dialektik, diskurs och socioekonomiska aspekter bröts ner i mikropartiklar för att sedan pusslas samman igen, och det var typ kul..! Fast på en implicit nivå ;)

Salvation!

Kategori: Allmänt

Det otroliga, underbara, oförglömliga, det jag väntat på, det jag hade tappat hoppet på, det har hänt! Efter en mittimellan effektiv tretimmars-session på bibblan bestämde jag mig för att trots de noppriga mjukisbyxorna och osminkade finniga nyllet stanna en sväng på öster och köpa de där julklapparna som jag bestämt mig för. "Det blir ju bara in ut rulla skjut", tänkte jag och parkerade på Åhlensparkeringen. Väl ur bilen valde jag ändå att (väldigt snabbt och hurtigt) ta mig ner på HM och prova den där kjolen en gång till. KATASTROF! Visst den går på och var väl lite söt men jag insåg att det var ren desperation att inbilla mig att jag skulle känna mig det minsta snygg i den. Tack och hej.

Tillbaka till avsikten med detta stopp. Roffa julklapparna varav en på Bokhandeln, "hmm, om jag ska ta en turbotitt på Kappahl, bara för att hoppet ändå är ute". Och JA, om jag kom in? Jag kom ju knappt ut! Om Kappahl säljer tantkläder är jag en tant..

Fågelkvitter i mina öron, plagg efter plagg efter plagg, det kändes som om Tommy Körberg eller nån annan pampig röst pumpade inuti mig, jag såg ljuset! Så här sitter jag, helgens julbord är räddat, nästa helgs julbord är räddat, nyårsafton är räddad, HELA MIN VÄRLDSBILD ÄR RÄDDAD! Nej nu tog jag i men delar av min självbild är räddad. Jag har blivit frälst.

Sömnlös på Irisdalsgatan

Kategori: Allmänt

En vecka, 7 dagar, 168 timmar, 10 080 minuter (sekunderna hade för många siffror för miniräknaren så jag skippar dom) så länge har jag legat sömnlös inpå småtimmarna. JAG LEVER I MISÄR! Undrar om lördagen räknas, jag somnade inom ett par minuter men klockan var ju faktiskt närmare 03.. Det värsta är att med den ljuva insomningen som tog plats i lördags slog tanken mig igår att jag hade vin kvar. "Herreguuuuud" tänkte jag "jag kommer bli alkoholist!" Undrar varför det varit såhär, det är nog stressen, det är alltid stressen.

- Jag har ont i magen.
- Är du stressad?
- Jag har ont i bröstet.
- Är du stressad?
- Jag tappar minnet.
- Är du stressad?
- Jag är yr.
- Är du stressad?
- Jag är hungrig.
- Är du stressad?

Men jag tror faktiskt det är lite stress i mitt fall just nu. Som när man kommer sent i säng och ska upp tidigt och man tänker "shit, jag ska upp om 5 1/2 timmar!!". Sen tickar klockan, 5, 4 1/2, 4 TIMMAR. Man får panik och sömntåget känns mer som att det åker ifrån dig än kommer emot dig. Exakt det diagnostiserar jag mitt problem som. Hoppas på bättre lycka ikväll då jag faktiskt har skaffat mig LIIIIIITE, oooo så lite (men ändå) överblick på plugget, plus att jag skypade med jenterna idag och dom låg också efter, vissa värre än mig... Wish me luck :)

Hopplös romantiker

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag med luftvägar och svalg som gav sig till känna med buller och bång. Auch. Detta framgick när jag pratade med Joelbitar. När han kom hem och hittade självömkande lilla mig räckte han över en påse polkagrisar och en julmust, HUR GÖLLIGT ÄR INTE DET!!? Det tyckte jag i alla fall. Tjing